Bloglar için sosyal medya önerileri

Sosyal medya artık birçok marka, şirket, birey ve web sitesi için hayati önem taşıyor. Sosyal medya var olamayanların ciddi bir sıçrama yapması artık çok zor. Çünkü sosyal medya üzerinden tanınmak ve daha geniş kitlete hitap etmek diğer mecralara göre daha kolay ve az maliyetli. Milyonlarca insan her gün vaktinin önemli bir kısmını sosyal ağlarda geçiriyor. Bunu asla unutmayın...

Sosyal medyayı son yıllarda aktif olarak kullanan mecralardan biri de blog siteleri. Blog yazarları, ürettikleri içerikleri daha geniş kitlelere ulaştırmak için Facebook ve Twitter gibi mecralardan faydalanıyor. Blog yazarlarının bu mecralarda etkili olabilmek için bazı noktalara da dikkat etmesi gerekiyor.

Bu yazımda blogların sosyal medyada nasıl yer alması gerektiğine dair birkaç öneri sunmak istiyorum.

Büyük bir hevesle açtığınız, her gün güncellediğiniz blog sitenizin neden yeterince ziyaret almadığını düşündünüz mü? İnternet ortamının en aktif mecrası olan sosyal medyayı yeterince önemsiyor musunuz? Sosyal medya hesaplarınıza sadece yazdığınız yazıların linkini koymak için mi uğruyorsunuz?

Yukarıda sorduğum sorulara cevap vermekte zorlanıyorsanız yerinde gitmeyen bir şeyler var demektir. Peki ne yapmalı?

Sosyal medyayı aktif kullanın

Bir blog yazarı öncelikle yaygın sosyal medya sitelerini aktif kullanmalıdır. Burada paylaşımlarda bulunmalı, gündemi takip etmeli ve ilgi alanına giren içeriklere yorumlar yapmalıdır. Katılımcı bir sosyal medya kullanıcısı olmayan blogger arkadaşların işi kolay değil. Bu alanlarda görünmek lazım ki başkaları da bizleri görsün. Blogunuzun mutlaka ayrı bir sosyal medya hesabı olmalı. Sadece kişisel hesabınız üzerinden içerik paylaşımı yapmayın. Blogunuzun sosyal medyaya ait ayrı bir kimliğinin olması daha çok kişinin dikkatini çekecek. Blogunuzun konusu ile ilgili olan diğer blogları ve web siteleri takip etmeniz de yararınıza olacak.

Paylaşımlarınız linkten ibaret olmasın

Sosyal ağlarda blog siteniz ile ilgili paylaşımları sadece link olarak düşünmeyin. Bazen ilgi çekici bir cümle, tweet ya da başka bir blog ile ilgili paylaşımlar bile sizin hakkınızda merak uyandırmayı sağlayabilir. Heyecanlandırıcı, bilgilendirici ve merak uyandırıcı kısa içerikler çoğu kişinin ilgisini çeker. Yazılarınızın sadece linkini bircümle açıklama ile sosyal ağlarda paylaşıma sunmak daha etkili oluyor.

Blog siteniz ile ilgili son gelişmeleri duyurun
Blogunuz ile ilgili son gelişmeleri, hedeflerinizi kısa ve vurucu cümleler ile sosyal ağlardan takipçilerinize duyurun. Onların desteğini isteyin. Sosyal medya üzerinden zaman zaman blog siteniz ile ilgili kısa durum değerlendirmeleri de yapabilirsiniz. Bunu yaparken kendinizi acındırmayın.

Sosyal itibarı önemseyin

Blog sitenizin sosyal ağlarda ciddi bir ağırlığı olması için sosyal medya diline özen gösterin. Argo paylaşımlardan kaçının. Hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığınız konular hakkında yazı yazmayın. Başarılı olmuş kurumsal sosyal medya hesaplarını örnek alın ve blog sitenizin hesabını amatör bir ruhla profesyonel olarak yönetin. Yazılarınızın her zaman eğitici ve bilgilendirici misyonu olmalı. Biraz da eğlence şart tabi.

Sosyal medyada düzenli içerik paylaşın

Sosyal medya hesaplarınızda içerik paylaşma sıklığı konusunda kendinizde bir periyot belirleyin. Her gün birkaç cümle de olsa blog konunuz ile ilgili orjinal iletiler hazırlayın.

Başarılı bloglardan kendi hesabınızda bahsedin, yorum yapın

Başarılı blog sitelerini keşfederek onları kendi sosyal medya hesaplarınızdan paylaşın. Blog sahipleri siteleri hakkında başkaları tarafından yazılanları önemser. İçeriğiniz de özgün ve güncel ise başarılı blogger arkadaşlar tarafından dikkate alınabilirsiniz. Başarılı blog siteleri ile sürekli iletişim halinde olmanız size işbirliği kapılarını da açabilir.
Bloglar için sosyal medya önerileri Bloglar için sosyal medya önerileri Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Nisan 10, 2013 Rating: 5

3 yorum:

  1. Kesinlikle doğru.Bir de blog yazarlığı yaparken öncelikli amaç para kazanmamak olmalı bence

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle doğru.Bir de blog yazarlığı yaparken öncelikli amaç para kazanmamak olmalı bence

    YanıtlaSil
  3. merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim çok faydalı bence :=)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.