Blogları başarıya götürebilecek 5 altın kural

Blog yazarlığı çoğu kişinin büyük bir heves ile başlayıp sonunu getiremediği bir uğraş. Aslında blog tutmanın gerek kişiler gerekse de markalar, şirketler için büyük yararları var. Blog yazarlığına yeni başlayan arkadaşların yaptığı kronik hatalar, onları blog tutmaktan soğutuyor.

Medya İstasyonu adlı blogumda medya ile alakalı özgün ve faydalı olabilecek içeriklere yer vermeyi ilke edindim. Medyanın farklı mecraları ile ilgili tecrübelerimi, gözlemlerimi ve deneyimlerimi ilgilenen arkadaşlara aktarmayı istiyorum. Bu yazımda da başarılı bir şekilde blog tutmak için neler yapılabileceği hususunda bazı önerilerde bulunacağım.

Her konu hakkında blog yazmayın

Blog yazarlığına başlayan arkadaşlar "Acaba hangi konuda yazsam?" sorusuna çok takılıyor. Uzun uzun düşündükten sonra bir konu buluyorlar. O konu hakkında birkaç yazı yazıyorlar. Sonra şu konuda da yazayım, biraz da öbür konudan derken blog asıl odak noktasından şaşmaya başlıyor. Sonunda ise her telden içeriğin yer aldığı amaçsız ve hedef kitlesi belli olmayan bir yayın ortaya çıkıyor. En sonu ise hüsran...

Tek konu üzerinde blog yazmak insanı sınırlamaz. Her konu ile ilgili kaynaklar var. Kitaplar, dergiler, ansiklopediler, internet en zengin içerik kaynaklarınız. Okuyun, eleştirin, sorgulayın, yorumlayın, analiz edin.

Başarılı olmuş blogların ortak özelliği nedir biliyor musunuz? Sadece tek bir konuya odaklanmak.

Aceleci davranmayın

Blog yazarlığına yeni başlayanlarda bir acelecilik sorunu var. Hemen bir noktaya gelmek, çok ziyaretçi tarafından okunmak istiyorlar. Bu düşünceden kurtulmak gerekiyor. Birden hiçbir şey olmaz. Herşey emek işidir. Bloglar, iİlgi, bilgi ve biraz da zaman ister. Siz güzel güzel içeriklerinizi yazın, araştırın gerisini de zamana bırakın. Unutmayın; "Emek olmadan, yemek olmaz!"

Para kazanma arzusunu erteleyin

Bloglar genelde para kazanmak için etkili bir mecra olarak kabul edilse de asıl amaç para kazanmak olmamalı. Yeni açılan bloglardan kaçı sahibine para kazandırıyor? Yeni açılan bir dükkan bile zamanla müşteri topluyor. Öyle değil mi? Maddi kaygılar, kaliteli işlerin önüne geçmemeli. Sizin içeriğiniz kaliteliyse zaten  zamanla maddi ve manevi olarak bir noktaya geleceksiniz. Para kazanmayı bir müddet erteleyin. Ayrıca para kazanacağım derken blog sitenizi reklamlara da boğmayın. Sitenizdeki içerikler her zaman reklamlardan fazla ve önde olmalı.

Başarılı blogları örnek alın

Blog yazarlığına başlamadan önce başarılı olmuş, ciddi bir takipçi kitlesi olan blog sitelerini inceleyin. İçeriklerini ve hedef kitlesine göz atın. Gerekirse sahiplerine sorular sorun, yardımını isteyin. İyi bir blogger sizi asla geri çevirmeyecektir.

İstikrarlı olun

Blog yazarlığında bence en önemli nokta istikrardır. Bir gün içerik yazıp bir hafta yazmamak blogunuza yapacağınız en büyük kötülük olacaktır. Az sayıda olsa da düzenli ve orjinal içerikler ile blogunuzu besleyin.

"Ne konuda yazarsanız yazın, blogunuzu mutlaka sevin ve ona sahip çıkın."




Blogları başarıya götürebilecek 5 altın kural Blogları başarıya götürebilecek 5 altın kural Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Nisan 11, 2013 Rating: 5

3 yorum:

  1. para kazanmadan olmaz bu işler .

    YanıtlaSil
  2. Blog kaliteli olmadıktan sonra para nasıl kazanılacak? Kimin dikkati nasıl çekilecek? İçeriği zayıf olan, güncellenmeyen, özgün olmayan blog siteleri para kazanmak için yanlış mecra.

    YanıtlaSil
  3. Engin bey katılıyorum size. zaten açıklandığı gibi de sonu hep hüsran oluyor para için açıklanan blogların. karşılık beklemeden vermek gerekiyor ki geri dönüşü daha güzel olsun. bloglar için gerçekten geçerli bir kural.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.