Blog yazarlığı hakkında 11 tavsiye

Blog yazarlığı son zamanların popüler uğraşlarından biri olarak öne çıkıyor. Hatta blogu sayesinde iyi bir noktaya gelmiş insanların hikayelerini daha sık okur hale geldik.

Popüler bloglar reklam ve sponsorluk gelirleri ile yeni
bir kazanç kapısı oldu. Blog yazarak geçinen, kendine yeni iş kapısı açan çok sayıda kişi var. İnternette blog yazarak para kazanmak ile ilgili çok sayıda içerik var.

Geçenlerde internette blog yazarlığı konusunda birkaç şey ararken bloglardan para kazanma ile ilgili çok sayıda konu başlığı ile karşılaştım. Blog yazarlığının para kazanma konusuna endekslenmesi hoşuma gitmiyor.

Para kazanma hayali ile yanıp tutuşan ve blog yazarlığına başlayanların sonunun hüsran olduğunu anlatmama gerek yok. Blog yazarlarına tavsiyem kaliteli, özgün ve okunabilecek içeriklerin üretilmesini önemsemek olacak.

Bu yazımda blog yazarlığına başlamayı düşünen ya da yeni başlamış arkadaşlara kendi gözlemlerim doğrultusunda birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum.

Blog yazarlığında şunları aklınızdan çıkarmayın!

1- Blog yazarak para kazanmak internet ortamında anlatıldığı gibi basit değildir. Zaman ister ve emek harcamak gerekir.

2-İnternet blog yazarak para kazanmak ile ilgili birtakım materyaller var. Bunlara pek itibar edilmemeli. Blog yazarak para kazanacağım diyerek cebinizden para çıkmasına izin vermeyin.

3-İletişimi ve etkileşimi önemsemeyen bir blog sahibinin yerinde saymaya devam edeceğini unutmayın. Dışa kapalı olmayın. İletişim, blog yazarlığının en önemli basamağını oluşturuyor.

4- Başarılı olmuş blog sitelerini biçim ve içerik yönünden inceleyin. Ben ne yazabilirim? diye kendinize sorun. Gerekirse başarılı blogger arkadaşlar ile temasa geçin.

5- Yazmayı düşündüğünüz blog için yol haritasına ihtiyacınız olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Plansız bir blog sitesi, çıkmaz sokak gibi olacaktır. İleride tıkanmamak için mutlaka bir planınız olmalı.

6-Yazma kabiliyetinizi daha üst seviyeye çıkarmak için bol bol kitap, makale okuyun. Blog yazarlığı ile ilgili yazıları mutlaka önemseyin. Blog Hocam adlı blog sitesinde yer alan " Blog İşini Ciddiye Alanların Okuması Gereken 10 Kitap  " adlı konuya göz atmanızı öneriyorum.

7- Yanınızda sürekli kağıt, kalem, varsa netbook ya da tablet bulundurun. Böylece blog sitenizi internet erişiminin olduğu her yerde güncelleyebilir, sizi takip edenlere taze içerikler sunabilirsiniz.

8- Çevrenizde olup biteni sürekli gözlemleyin. Gözlem yönünüzün gelişmesi size kaliteli ve okunabilir yazılar yazmada yardımcı olacak.

9- Blog yazısı yazarken yanınızda imla kılavuzu ya da sözlük bulundurun. İmla hatası olan bir yazının profesyonel kişilerin ya da ciddi okurların ilgisini çekmesi çok zor.

10- Sosyal medyadaki gündemi takip ederek bu doğrultuda okunabilir içerikler hazırlamanız dikkatlerin üzerinize çekilmesini sağlayabilir. Paylaşım ve yayılma gücü olan sosyal medya, blogunuz için doğal bir SEO alanı.

11- Blog sitenizin bir anda yükselmesini sağlamak adına backlink, SEO çalışması, link çıkışı vb. gibi metodları uygulamayın. Doğal yollardan yükselmenin yolunun kaliteli içerikten geçtiğini asla unutmayın.








Blog yazarlığı hakkında 11 tavsiye Blog yazarlığı hakkında 11 tavsiye Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Nisan 25, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.